از اهدافی که به آن نمی‌رسیم تا دولت‌هایی با نمرات تقلبی
مبارزه با فساد، شعاری که در دولت‎ها عملی نمی‎شود

۱۷ فروردين ۱۳۹۴ به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا- بسیاری از روسای جمهور تاکنون با روش‌های متفاوتی به‌دنبال مقابله با مفسدان و رانت‌خواران اقتصادی بودند و حرف‌های زیبایی در خصوص مقابله با این پدیده زده‌اند اما واقعیت جامعه نشان می‌دهد که هیچ یک از دولت‌های گذشته کاری از پیش نبرده‌اند.

حتی می‌توان گفت که اوضاع بد‌تر از قبل نیز شده است آنچنان که از پرونده سازمان عریض و طویلی مثل تامین اجتماعی پرده برداشته می‌شود و پای شخصی در مقام معاون اول رییس جمهور به فساد اقتصادی باز می‌شود!

انتشار اخبار مختلف از مفاسد اقتصادی که طی سال‌های گذشته با نام پرونده‌های فاضل خداداد در دهه۷۰، شهرام جزایری در دهه ۸۰ و مه‌آفرید خسروی و بابک زنجانی در دهه ۹۰شناخته شدند حکایت از نادیده گرفتن هشدار‌ها نسبت به گسترش مفاسد اقتصادی دارند.

در هیچ یک ازدولت‌های سازندگی و اصلاحات، دولت پاکدست احمدی‌نژاد و یک سال و نیمی که از دولت اعتدال گرای روحانی می‌گذرد هیچ اقدام قابل توجه و موثری در خصوص مبارزه با مفاصد اقتصادی صورت نگرفته است، آنچنان که نارضایتی مقام معظم رهبری در این خصوص در پیامی که به همایشی تحت همین فرستادند مشهود بود.

فساد اقتصادی و شعارهایی مبنی بر تلاش بی‌وقفه برای مبارزه با آن همه ماجرا نیست و شاهدیم که دولت‌ها در موارد متعددی به همین شیوه عمل کرده‌اند. اقتصاد مقاومتی و تاکیدات مکرر رهبری بر ضرورت آن از جمله این موارد بی‌نتیجه است. مبارزه با قاچاق یا... نیز از همین موارد است. سوال اینجاست که چرا در سی و چند سال گذشته شاهد تظاهر به اقدام موثر از سوی دولت‌ها – در موضوعات مختلف – بوده‌ایم و هیچ وقت نتیجه قابل لمسی دیده مشاهده نمی‌شود؟

نقوی حسینی: مجلسی می خواهیم که به فکر انتخاب مجدد نباشد
سید حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلش شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا به عملیاتی نشدن اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: به نظر من عزم و اراده جدی برای عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی در رفتار دولت و یا نهاد‌ها و سازمان‌های دیگر تصمیم ساز و حتی در مجلس دیده نمی‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: قانون هدفمندی یارانه‌ها به دولت اجازه داده است که قیمت‎گذاری واقعی کند اما دولت این کار را انجام نمی‌دهد زیرا می‌ترسد که محبوبیت خود را نزد افکار عمومی از دست دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا همین محافظه کاری سبب شده است در موارد دیگری مانند قاچاق - در همه دولت ها- نیز شاهد همین نتیجه ندادن‌ها باشیم، گفت: بله، همین طور است. محافظه کاری ناشی از میل به ماندن در قدرت باعث می‌شود که مسئولان تصمیمات لازم را برای رسیدن به اهداف تعیین شده اتخاد نکنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر اینکه نقد اصلی بر مجلس وارد است، گفت: برای دستیابی به اهداف مهم کشور نیازمند مجلسی هستیم که نمایندگان آن به فکر انتخاب شدن در دوره بعد نباشند. افرادی که تصور کنند در آخرین دوره نمایندگی خود هستند و شجاعانه تصمیمات خوب بگیرند.

این مساله وقتی قابل توجه‌تر می‌شود که می‌بینیم که هیچ دولت یا نهادی نسبت به ضعف خود در حصول نتیجه مورد نظر اقرار نکرده است.

هیچ کس تاکنون نگفته است که ما تلاش کردیم و آن طور که باید موفق نشدیم بلکه همه دولت‌ها از موفقیت‌های خیالی خود صحبت می‌کنند.!

این رفتار تا جایی است که بعضا به نظر می‌رسد برخی تظاهر به کار می‌کنند و در حقیقت نظاره گر وضع موجود هستند اما برخی کار‌شناسان و فعالان سیاسی خوشبینانه‌تر به موضوع نگریسته و اعتقاد دارند که تنها مشکلاتی در عملکرد دولت‌ها وجود دارد.

لاهوتی: مشکل نگاه محلی و کوتاهی عمر دولت ها است
مهرداد بائوج لاهوتی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا ضمن بیان اینکه نمی‌توان نام نتیجه نگرفتن‌ها را تظاهر به کار نامید، گفت: این تعبیر درستی نیست که بگوییم دولت‌ها تظاهر به کار کرده‌اند. به اعتقاد من عمده‌ترین مشکلی که سبب به نتیجه رسیدن اقدامات دولت و دیگر نهاد‌ها می‌شود ناشی از نگاه محلی است. متاسفانه ما در توسعه و کار با رویکرد خرد عمل می‌کنیم در صورتی که این عرصه نیازمند نگاه ملی و کلان است.

وی با اشاره به اینکه مشکل از دنبال کردن نتایج آنی و دم دستی ناشی می‌شود، گفت: کوتاهی عمر دولت‌ها سبب می‌شود که به جای چاره اندیشی برای حل و فصل مسایل اصلی و ریشه‎ای در کشور به دنبال فعالیت زود بازده می‌روند.

این نماینده مجلس همچنین یادآور شد: نباید از نقش افراد با نفوذ در دستگاه‌های دولتی که منافع خود را بر منافع ملی کشور ارجح می‌دانند نیز غافل شد. به عنوان نمونه در مباحث اقتصادی تا نگاه کاهش واردات و افزایش صادرات را گسترش ندهیم، مشکلی حل نمی‌شود اما شاهدیم که بسیاری از اجناس بدون ضابطه و از مجاری قانونی خود وارد کشور می‌شود! این‌‌‌ همان نکته‎ای است که روشن می‌کند منافع برخی افراد به این شکل تامین می‌شود.

به گفته وی برای حصول نتیجه در اهداف کلان کشور باید همه مردم، نهاد‌ها و دولت دست به دست هم داده و با یک نگاه ملی و بدون از منفعت طلبی‌های شخصی عمل کنند.

با همه این اوصاف سوال که باقی می‌ماند این است که اگر دولت‌های گذشته و فعلی به صورت واقعی و حقیقی برای دستیابی به اهداف تعریف شده مثل مبارزه با فساد، اقتصاد مقاومتی و... می‌کوشند چرا نتیجه لازم به دست نیامده است؟ و اگر این عدم موفقیت به خاطر مشکلات و موانع موجود است چرا به جای شفاف سازی در مورد مشکلات و تلاش برای حل آن از موفقیت‌های به دست نیامده سخن می‌گویند؟!
(طنز) اسب بالدار دادیم، موز خالدار گرفتیم!

۱۵ فروردين ۱۳۹۴ /تفاهم ایران و 1+5 بر سر راهکارهای حل موضوع هسته‌ای و برخی واکنش‌ها به آن، در کنار خبرها، یادداشت‌ها و تحلیل‌های جدی، به موضوع خوبی برای طنزپردازان تبدیل شده است.

روزنامه قانون در ضمیمه بی‌قانون امروز، در مطلب طنزی به قلم آیدین سیارسریع آورده است:

خیلی خوشحالیم که سال نو را با اخبار توافق هسته‌ای آغاز می‌کنیم. سال‌ها بود آن دوست بهاری‌مان اول سال می‌آمد و می‌گفت غرب رو به نابودی است. ما هم همین طور که تخمه می‌خوردیم منتظر بودیم غرب نابود شود ولی متأسفانه اتفاقی نمی‌افتاد.

امسال هم واقعاً راضی به زحمت نبودیم، به حدی از قناعت رسیده بودیم که اگر خبری هم در کشور نمی‌شد دست مسئولان را می‌بوسیدیم ولی دیگه دوستان زحمت کشیدند به تفاهم سیاسی رسیدند و ما را شرمنده کردند.

سیزدهم فروردین بیانیه مشترکی بین ایران و کشورهای 1+5 قرائت شد که در آن دو طرف به راه‌حل‌های مشترکی رسیدند و قرار شده تحریم‌های هسته‌ای برچیده شود.

در ادامه، واکنش‌های شخصیت‌های مختلف را به این توافق خواهیم خواند:

محمود احمدی‌نژاد (با دیدن خوشحالی مردم در خیابان‌ها): شما دیگه خیلی بی‌جنبه‌این. من سال 84 دولت رو تو همین وضع گرفتم ولی دیگه اینطوری هم خوشحالی نکردم.

سعید جلیلی: متأسفانه حق استفاده صلح‌آمیز از پاورپوینت برای نشان دادن حقانیتمان با رسم شکل به رسمیت شناخته نشده و این موضوع نگران‌کننده است.

بابک زنجانی: من هم از داخل زندان امیدوارم تحریم‌های ظالمانه هرچه زودتر لغو بشه و تحریم‌های عادلانه به جاش قرار بگیره.

استاد مسلم روزنامه‌نگاری: به گواهی صدها سند غیرقابل انکار و به گفته سناتور میکی ماوس نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا و همچنین به گزارش سایت روان‌نویس، هیچکدام از تحریم‌ها برداشته نخواهد شد. در واقع ما اسب بالدار دادیم و یه موز خالدار برداشتیم ...

عربستان سعودی: حمله کنم یا نکنم / آخر ماجرا رسید / بمب بزنم یا نزنم / قصه به انتها رسید ... یا حبیبی ... آی!

وزیر امور خارجه چین: این دور از مذاکرات هسته‌ای دستاوردهای خوبی داشت. البته من هنوز به صددرصد آمادگی نرسیده‌ام ولی امیدوارم در خلال تدوین متن توافقنامه به آمادگی کامل برسم و ایشالا با دعای خیر مردم چین تا سه ماه آینده رکورد دوی صدمتر جهان رو جا به جا می‌کنم. من به همه جوانان، مذاکرات و دوش آب سرد را توصیه می‌کنم، مذاکرات دشمن اعتیاد است و موجب افزایش طول عمر می‌شود.

صداوسیما (شبکه خبر): یک پاندای نازا در سنگاپور با کمک یک زرافه توانست بعد از سال‌ها دارای فرزند شود. این زوج موفق که نام توله خود را پاندافه گذاشته‌اند موجب شگفتی زیست‌شناسان و دانشمندان سنگاپوری شده‌اند. در همین لحظه گویا تفاهم هسته‌ای هم صورت گرفته است که حالا زیاد مهم نیست. مسأله نگران‌کننده اینجاست که سازمان آمار سنگاپور اعلام کرده است بیش از دو هزار پاندای نازا در این کشور زندگی می‌کنند. توجه‌تان را به خبر بعدی جلب می‌کنم. هفتاد درصد مردم در غرب به دلیل بحران اقتصادی دچار نازایی شده‌اند و سازمان نازا قصد دارد با مخفی نگه داشتن این جمعیت طی برنامه‌ای آنها را به مریخ ارسال کند ...

شهروند زیاده‌خواه: من دیروز رفتم خیابون، هیچ‌جا مک دونالد پیدا نکردم. مگه توافق نشده؟

اداره آتش‌نشانی آمریکا: مأموران ما با فعالیت شبانه‌روزی و تلاشی چند برابر از دیشب در حال اطفای حریق مواضع جمهوریخواهان هستند ولی میزان آتش‌سوزی به حدی بالاست که کنترل وضعیت از دست ما خارج شده است. فعلاً تو همون کنگره بنشینید تو تشت یخ تا مأموران ما برسند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا